Big Bang Teorisini Bir De Böyle Dinleyin | Halis Bayancuk Hoca

Tamamını izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=47-ifvKRTCo

Büyük patlama (İngilizce: Big Bang), evrenin en eski 13,8 milyar yıl önce tekillik noktası denilen bir noktadan itibaren genişlediğini varsayan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik modeldir. İlk kez 1920’li yıllarda Rus kozmolog ve matematikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı fizikçi papaz Georges Lemaître tarafından ortaya atılan bu teori, çeşitli kanıtlarla desteklendiğinden bilim insanları arasında, özellikle fizikçiler arasında geniş ölçüde kabul görmüştür.

Teorinin temel fikri, hâlen genişlemeye devam eden evrenin geçmişteki belirli bir zamanda sıcak ve yoğun bir noktadan yani tekillik noktasından itibaren genişlemiş olduğudur. Georges Lemaître’in önceleri “ilk atom hipotezi” olarak adlandırdığı bu varsayım günümüzde “büyük patlama teorisi” adıyla yerleşmiş durumdadır. Modelin iskeleti Einstein’ın genel görelilik kuramına dayanmakta olup, ilk Big Bang modeli Alexander Friedmann tarafından hazırlanmıştır. Model daha sonra George Gamow ve çalışma arkadaşları tarafından savunulmuş ve ilk nükleosentez olayı eklenmek suretiyle geliştirilerek sunulmuştur.

#BigBang #BüyükPatlama #HalisBayancuk

26 Comments

  1. Hocam iyi diyosun da adamlar onu kanıtlayarak bulmaya çalışıyor şimdi adam diyemezki kuranda böyle diyomuş o zaman bilim dünyasında da bunu böyle kabul edelim falan.

  2. Yav hocam sen beni güldürdün rabbimde seni güldürsün…… bilim zırlayan ulaştı…😁 zırvalamayada devam ediyorlar insanın yaratılışı gibi rabbim senden razı olsun

  3. Big bang patlaması bir anda saniyenin katrilyonlarca kere katrilyonlar ca ufak bir vakitte bir anda oldu öyle bir oldu ki tüm evrene galaksiler o kadar saniyenin katrilyonlarca kere ufak bir vakitte oldu ALLAH c c ol dedi ve o hemen oluverdi
    Yine de her şeyin en doğrusunu ALLAH c c Bilir .

  4. Ben Azerbaycanlıyım,messebimiz farklı olabilir ama ne burada nede sizde böyle bir hoca ne duydum ne gördüm.Sizinde bizimde hocalarımız genelde zır cahil dert sıkıntı görmemiş,7 cebbi müslüman olan,ana baba sayesinde müslüman olan kişiler.Dünyavi ilme gözlerini kapamışlar sırf din din,sonra gavur öyle gavur böyle,senden ala gavur mu var zır cahil demek lazım,hoca olacağına adam olda biraz ilim öğrende dünyavi ilimlerle Allahı ispat et.Başka türlü nasıl ispat edebilirsin Kurana inanmayan birine?Messebimiz farklı Ebu Hanzala hocayla,lakin zerre umrumda değil messepler,önemli olan adam,hermessepten bişerefler çıkabiliyor zaten.Ama bu hoca çok farklı,cesur,dünyavi ilimlerlede ilgileniyor kurduğu cümlelerdende belli,günlük hayatda olan şeylerden bile konuşuyor,sizin münafığınıza karşı çıkabilecek kudretinvar elhamdullilah,kefere kamalınızda cabası onu sevmez bi müslüman orası bellidir zaten.En esasıda tağuta karşı çıkabilecek erdemde,sizin gibi akp,mhp,chp,yok efenim pkk y mış neymiş bi bitmedi partileriniz.

  5. Yaratılış big bang mucizevi varlık sebebi doğuşunu allahu akbar ekberdir mucizeler vardır 😇😇😇😇🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲

Leave A Reply